5
Lut
2017
2017
Niedawno podczas weekendu postanowiłam znowu uruchomić swoją wyobraźnię kulinarną i oto na mym stole zagościła sycąca, pyszna i niesamowicie aromatyczna zupa z dodatkiem pysznej ryby i ziaren słonecznika.
Danie jest godne polecenia! Jeśłi lubisz pstrąga, a zwłaszcza fileta wędzonego to zapraszam to wypróbowania przepisu.
Jest to idealny posiłek dla Ciebie jeśli tylko cenisz sobie nietuzinkowy smak, dbasz o swoją sylwetkę oraz zdrowie.
To prawdziwa bomba witaminowa i odżywcza.
Składniki:
- filet pstrąga wędzonego ( na porcję zupy 100-150 g )
- przecier pomidorowy bez soli
- 100g ziaren słonecznika ( na całą zupę)
- ćwierć główki kalafiora lub 200 g mrożonki
- 200g brokułowych różyczek
- 100g groszku mrożonego
- 50g kukurydzy mrożonej lub z puszki ( bez cukru)
- 300 g fasolki szparagowej
- 200g brukselki mrożonej
- 2 świeże pomidory
- 1 czerwona papryka
- przyprawy: cevapcici, czosnek granulowany, papryka ostra, cynamon, kminek, przyprawa do kurczaka złocistego
Sposób przygotowania:
- przygotowujemy rybę- surową podsmażamy na teflonie z obu stron lub wędzoną- dzielimy na porcje
- do wrzącej wody wrzucamy pokrojone wcześniej przygotowane warzywa.
- gdy zawartość garnka zacznie się gotować, dolewamy przecier pomidorowy oraz przyprawy
- gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając, czekając aż zupa się zredukuje i otrzymamy gęstą konsystencję.
- na koniec dorzucamy ziarna słonecznika i mieszamy.
Danie podajemy na głębokim talerzu najpierw kładąc na dnie pokrojoną rybę a następnie wypełniając naczynie zupą warzywną.
Smacznego!